Wat is bridge?

Leerzame bridgelessen van Bridgeschool Zoetermeer

Instructies bridge Bridgeschool Zoetermeer

Wat is bridge?

Bridge is een kaartspel welke valt onder de denksporten.

Denksport is een bezigheid waarin mensen zich met elkaar meten door middel van een spel waarbij vooral analytisch denken benodigd is. Denksporten worden vaak op reglementaire wijze in competitieverband gespeeld. Bridge wordt echter ook vaak op recreatieve wijze gespeeld.

Maar bovenal is bridge vooral een hele leuke hobby om je vrije tijd mee te vullen. Je ontmoet hier altijd weer een heleboel nieuwe en leuke mensen.

Dit gaat bij ons op een zeer relaxte manier tijdens de lessen en aan de tafels tijdens het spelen. Leuk om samen met je partner of een vriend(in) op bridgeles te gaan. Maar ook leuk voor mensen die door levensomstandigheden helaas alleen (zijn komen te) staan.

Voor die doelgroep is het ook superleuk om te beginnen met bridge. Je leert snel nieuwe mensen kennen en komt lekker weer in een gezellige ambiance!

De bridgecursus is voor alle leeftijden. De bridgelessen voor beginners zijn gezellig, leuk en leerzaam. Voor iedereen die nog nooit heeft gebridged of voor mensen met een héél klein beetje bridgekennis. 

Alleen inschrijven is dus geen enkel probleem. Bridge speel je uiteindelijk met zijn vieren (twee paar) maar tijdens de bridgelessen leer je altijd weer nieuwe mensen kennen om mee te spelen. Samen inschrijven kan ook.

Kosten bridgecursus

Bridge is een relatief goedkope sport. Na een investering(*) van ongeveer twee cursussen kan je lid worden van een bridgeclub en daarvan zijn de kosten per seizoen meestal tussen de € 80 en € 100 voor 50 weken bridgeplezier. Dat is ongeveer € 2 per week.

Uiteraard is het met alle nieuwe hobby’s zo dat er wel een investering qua tijd benodigd is. Vooral veel oefenen op de club of online verbeterd de bridgeprestatie en verhoogt ook weer het spelplezier. Je raakt ook echt nooit uitgeleerd en ontdekt steeds weer nieuwe aspecten. Hoe leuk is dat!

De beginners bridgecursus (Klavercursus) bestaat uit 11 lessen en twee oefenavonden of oefenmiddagen. Na de beginnersbridgelessen volgt een vervolg bridgecursus (de Ruitencursus). Deze duurt 12 weken (lessen). Tijdens deze 2e bridgecursus gaan we dieper op de stof in en krijg je een gratis proeflidmaatschap in de beginnerslijn van één van onze bridgeclubs.

(*) Voor kosten bridgecursus zie: cursus aanbod

Meer weten over Bridgeschool Zoetermeer?

Wilt u leren bridgen en wilt u meer weten over de mogelijkheden tot deelname aan een van onze bridgelessen of bridgecursussen in Zoetermeer? Voor vragen kunt u contact opnemen met Ruth Smits, telefonisch bereikbaar via 06 – 29 39 66 11. U kunt ook contact opnemen via het contactformulier.

Cadeautip!

Geef je familie of vrienden een bridgecursus cadeau! Bridgeschool Zoetermeer geeft cadeaubonnen uit met een feestelijk ingepakt starterspakket inclusief Cd-rom met oefenspellen.

Of wat dacht je van een kennismaking workshop bridge bij jou thuis? Kosten hiervan zijn € 95,00. Aanmelden kan telefonisch (06-29 39 66 11) of via e-mail naar cursus@bridgezoetermeer.nl

Bridge spelende deelnemer cursus