Wat is bridge?

Leerzame bridgelessen van Bridgeschool Zoetermeer

Instructies bridge Bridgeschool Zoetermeer

Wat is bridge & waarom bridge?

Bridge is een kaartspel welke valt onder de denksporten

Denksport is een bezigheid waarin mensen zich met elkaar meten door middel van een spel waarbij vooral analytisch denken benodigd is. Denksporten worden vaak op reglementaire wijze in competitieverband gespeeld. Bridge wordt meestal op recreatieve wijze gespeeld.

Bridge is namelijk vooral een hele leuke hobby om je vrije tijd mee te vullen. Je ontmoet hier altijd weer een heleboel nieuwe en leuke mensen.

Bij Bridgeschool Zoetermeer (onderdeel van Bridgeclub Zoetermeer) gaat dit zo veel mogelijk op een relaxte manier tijdens de lessen en aan de tafels tijdens het spelen. Leuk om samen met je partner of een vriend(in) op bridgeles te gaan. Maar ook ontzettend leuk en fijn voor mensen die door levensomstandigheden helaas alleen (zijn komen te) staan.

Voor die doelgroep is het superleuk om te beginnen met bridge. Je leert snel nieuwe mensen kennen en komt lekker weer in een gezellige ambiance!

Wist je dat je hersenen in omvang toenemen, als je ze steeds weer van nieuwe informatie voorziet? Dit is vanzelfsprekend het geval bij het actief en veelvuldig beoefenen van denksporten! Je verslaat je tegenstanders meestal door meerdere stappen probleemoplossend vooruit te denken. Daarbij helpen andere vaardigheden je doorgaans een extra handje zoals; logisch redeneren, rekenvaardigheid, ruimtelijk inzicht en bovenal opperste concentratie.

Sommige mensen onder ons zijn van nature gezegend met deze talenten. Anderen lijken hierin ietwat minder goed te zijn bedeeld. “Gij zult niet wanhopen”; luidt het devies voor diegenen! Het menselijk brein is een uitzonderlijk knap staaltje organisch vernuft, dat ieder gezond verstand in staat stelt zichzelf te trainen en daarmee te ontwikkelen!

Iedere denksport is hiervoor dus een fantastisch tijdverdrijf. Je maakt plezier, je daagt je brein uit om telkens z’n grenzen te verleggen en het is ook nog eens hartstikke gezond voor de lange termijn. Je zou wel gek zijn om het niet te doen.

Kortom, interessante bevindingen die aantonen dat een gezond stel hersenen ontzettend belangrijk zijn, voor de algehele ontwikkeling van lichaam en geest. Het staat allemaal met elkaar in verbinding. Met het beoefenen van denksporten zal je tot in lengte van jaren profijt hebben en daarbij zul je zeer waarschijnlijk scherper, energieker en veerkrachtiger in het leven staan.

De bridgecursus is voor alle leeftijden. De bridgelessen voor beginners zijn gezellig, leuk en leerzaam. Voor iedereen die nog nooit heeft gebridged of voor mensen met een héél klein beetje bridgekennis. 

Alleen inschrijven is geen enkel probleem. Bridge speel je uiteindelijk met zijn vieren (twee paar) maar tijdens de bridgelessen leer je altijd weer nieuwe mensen kennen om mee te spelen. Ook doen onze vrijwilligers daarvoor altijd grote moeite. Ons principe is dat iedereen welkom is en dat er niemand naar huis hoeft! Samen inschrijven kan natuurlijk ook.

Kosten bridgecursus

Bridge is een relatief goedkope sport. Na een investering(*) van ongeveer €100-€120 en 14 weken van je tijd kan je lid worden van een bridgeclub en daarvan zijn de kosten per seizoen meestal rond de €100 à €125 per jaar voor 50 weken bridgeplezier. Dat is ongeveer € 2- €2,50 per week.

Uiteraard is het met alle nieuwe hobby’s zo dat er wel een investering qua tijd benodigd is. Vooral veel oefenen op de club of online verbetert de bridgeprestatie en verhoogt ook weer het spelplezier. Je raakt nooit echt uitgeleerd en ontdekt steeds weer nieuwe aspecten van dit interessante spel. Daarom verveelt het ook na jaren nog steeds niet. Hoe leuk is dat!

De beginners bridgecursus (Bridge in een flits) bestaat uit 11 lessen en twee oefenavonden of oefenmiddagen. Hierna biedt Bridgeclub Zoetermeer de gelegenheid om in een oefenlijntje voor 10 weken met begeleiding van vrijwilligers te spelen. Op deze manier wordt de overgang van cursus naar de ‘echte’ club heel fijn.

(*) Voor kosten bridgecursus zie: cursus aanbod

Meer weten over Bridgeschool Zoetermeer?

Wilt u leren bridgen en wilt u meer weten over de mogelijkheden tot deelname aan een van onze bridgelessen of bridgecursussen in Zoetermeer? Voor vragen kunt u contact opnemen met Ruth Smits, telefonisch bereikbaar via 06 – 29 39 66 11. U kunt ook contact opnemen via het contactformulier.

Cadeautip!

Geef je familie of vrienden een bridgecursus cadeau! Bridgeschool Zoetermeer geeft cadeaubonnen uit met een feestelijk ingepakt starterspakket inclusief een licentiecode met oefenspellen.

Of wat dacht je van een kennismaking workshop bridge bij jou thuis? Kosten hiervan zijn € 107,50. Aanmelden kan telefonisch (06-29 39 66 11) of via e-mail naar cursus@bridgezoetermeer.nl

Bridge spelende deelnemer cursus