Workshops Bridgeschool Zoetermeer

Bridgeschool Zoetermeer biedt bridge workshops aan die gebaseerd zijn op één of meerdere thema’s uit de bridgelessen van de beginners en gevorderden bridgecursus. Een workshop bestaat uit een stukje theorie en een stukje praktijk en duurt zo’n 2,5 uur met in het midden een (koffie)pauze voor de deelnemers. Ideaal voor clubbridgers om hun kennis op te vijzelen op bepaalde thema’s. 
Iedere workshop is incidenteel en individueel te boeken.

Evenementen Bridgeles Bridgeschool Zoetermeer cursus workshop
Kaarten workshop
Het afspel van Sans contracten

In SA contracten is het vaak een race tegen de tijd. De tegenstanders liggen één tijdseenhed (=tempo) voor: zij mogen beginnen. De leider zal moeten proberen eerder te zijn dan de tegenpartij. Hij denkt positief. Hoeveel slagen heb ik en hoeveel moet ik er ontwikkelen. Soms hebben we strategie nodig om niet te veel slagen te verliezen. Factoren die daarbij van belang zijn en waar we nu verder op ingaan zijn: tempo, ophouden of niet, de gevaarlijke hand, volgorde en communicatie.

Vrijdag 12 april 2024 (13.00 – 16.00 uur)

Prijs: €9,50

Veilig naar slem

Een van de meest spectaculaire onderdelen van het bridgespel is het bieden en maken van een slem. Doorgaans behoort een klein slem tot mogelijkheden met 32 honneurpunten of meer; met 36 of meer komt een groot slem in beeld. Deze vuistregel is in zijn algemeenheid wel van toepassing, maar in deze workshop willen we wel eens wat preciezer bekijken wanneer we aan slem moeten denken en wanneer niet. 

Zaterdag 6 april 2024 (10.00- 12.30 uur)

Prijs: €9,50

De puntentelling- de strijd om de deelscore & het uitnemen van de bieding

Je kent dat misschien wel. De tegenspelers bieden en passen in een laag contract. Moeten we ze dat laten spelen of is er reden om zelf nog (bied)actie te ondernemen… Hoe zit het eigenlijk met de punten?

Donderdag 16 mei 2024 (19.30 – 22.30 uur)

Prijs: €9,50

Wel of niet forcing & reverse bieden

Ja, en daar zit je dan…. Een nieuwe kleur op een volgend niveau bieden, forceert partner om door te gaan. Of toch niet…? Wat te doen, als je niet weet waar dat gaat eindigen?

Donderdag 30 november 2023 (19.30 – 22.30 uur)

Prijs: €9,50

Zwakke 2 en volgen na preëmptieve openingen

Mooie boel! Denk je te kunnen starten met een openingsbod en dan verschijnt net daarvoor je rechtertegenstander met zo’n hoog preëmptief bod. Kan ik mijn opening

nog wel omzetten in een volgbod wat mijn partner verstaat?

Donderdag 14 december 2023 (19.30 – 22.30 uur)

Prijs: €9,50

Snijden tijdens het afspel

Behalve snijden in een bepaalde kleur is het natuurlijk ook altijd mogelijk uw hoge kaarten uit te spelen in de hoop dat de kritieke kaart onder uw honneur(s) valt. Leer welke extra aanwijzingen (bijvoorbeeld uit het bieden) je tijdens het spel krijgt. Aangezien bridge een spel is waarbij kansrekening een wezenlijke rol speelt, is het voor uw toekomstige resultaten van belang dat u een aantal feiten kent.

 

Donderdag 25 april 2024

(19.30- 22.30 uur)

Prijs: €9,50

Controle biedingen

Je ruikt slem. Als je gelijk azen gaat vragen, kom je misschien wel in klein slem. Maar ja, misschien zit er wel groot slem in. Je moet dan wel precies weten of je overal de baas in bent met partner…

Donderdag 30 mei 2024 (19.30 -22.30 uur)

Prijs: €9,50

Het negatief doublet

Je kent dat misschien wel. Partner heeft geopend en jij hebt een vracht punten in je hand. Op zoek naar het juiste contract dus. Maar dan gaat opeens de tegenpartij bieden… Wat te doen als je nu niet meer je partner de hand exact kunt omschrijven?

Vrijdag 22 maart 2024 (13.00 – 16.00 uur)

Prijs: €9,50

De 4e kleur

Wat moeten we doen als we sterk zijn en er geen natuurlijk bod beschikbaar is. Het bieden móet opengehouden worden, maar hoe? In deze workshop leert men het gebruik van de vierde kleur als een kunstmatig ‘wachtbod’. Het bod in de vierde kleur is dan een conventie (afspraak). Het vraagt partner zijn hand nader te omschrijven.

Vrijdag 8 maart 2024 (13.00 – 16.00 uur)

Prijs: €9,50

Kaartenset workshop
Kaarten met harten 5 workshop