Workshops Bridgeschool Zoetermeer

Bridgeschool Zoetermeer biedt bridge workshops aan die gebaseerd zijn op één of meerdere thema’s uit de bridgelessen van de beginners en gevorderden bridgecursus. Een workshop bestaat uit een stukje theorie en een stukje praktijk en duurt zo’n 2,5 uur met in het midden een (koffie)pauze voor de deelnemers. Ideaal voor clubbridgers om hun kennis op te vijzelen op bepaalde thema’s. 
Iedere workshop is incidenteel en individueel te boeken.

Evenementen Bridgeles Bridgeschool Zoetermeer cursus workshop
Kaarten workshop
Speelplan in Sans en in troef

Vaak zal men als leider een SA- of troefcontract mogen spelen. Hartstikke leuk, vooral als men de kneepjes kent hoe deze contracten aan te pakken… Je mogelijkheden zijn nog wat breder als je van te voren een goed speelplan maakt…

Donderdag 12 oktober 2023 (19.30 – 22.30 uur)

Prijs: €9,50

Tegenspelen

Statistisch speelt men in 50% van de spellen tegen. Zo maar een kaart afgooien is niet zo slim. Met deze workshop leer je de kneepjes van slim tegenspel. Wie zonder goede signalerings- afspraken tegenspeelt (en dus ook uitkomt), speelt tegen op goed geluk. Tegenspelen is al lastig genoeg, soms veel lastiger dan afspelen van een contract…

Donderdag 2 november 2023 (19.30 – 22.30 uur)

Prijs: €9,50

De strijd om de deelscore/ Het uitnemen van de bieding (down gaan en toch een top!)

Je kent dat misschien wel. De tegenspelers bieden en passen in een laag contract. Moeten we ze dat laten spelen of is er reden om zelf nog (bied)actie te ondernemen… Hoe zit het eigenlijk met de punten?

Donderdag 16 november 2023 (19.30 – 22.30 uur)

Prijs: €9,50

Wel of niet forcing & reverse bieden

Ja, en daar zit je dan…. Een nieuwe kleur op een volgend niveau bieden, forceert partner om door te gaan. Of toch niet…? Wat te doen, als je niet weet waar dat gaat eindigen?

Donderdag 30 november 2023 (19.30 – 22.30 uur)

Prijs: €9,50

Zwakke 2 en volgen na preëmptieve openingen

Mooie boel! Denk je te kunnen starten met een openingsbod en dan verschijnt net daarvoor je rechtertegenstander met zo’n hoog preëmptief bod. Kan ik mijn opening

nog wel omzetten in een volgbod wat mijn partner verstaat?

Donderdag 14 december 2023 (19.30 – 22.30 uur)

Prijs: €9,50

Het volgbod na een opening van de tegenspelers

Als je tegenspelers het bieden openen hebben zij een informatievoorsprong. Dat wil niet zeggen, dat je ze altijd maar probleemloos het contract moet laten spelen! Lastig zijn loont soms!

Prijs: €9,50

Controle biedingen

Je ruikt slem. Als je gelijk azen gaat vragen, kom je misschien wel in klein slem. Maar ja, misschien zit er wel groot slem in. Je moet dan wel precies weten of je overal de baas in bent met partner…

Prijs: €9,50

Het negatief doublet

Het negatief doublet treedt op als onze partner geopend heeft en de tegenpartij een volgbod heeft gegeven. Met behulp van ‘doublet’ kunnen we een hele duidelijke boodschap aan onze partner over brengen. Welke, zullen we in deze les gaan bespreken.

Prijs: €9,50

De 4e kleur

Als er geen natuurlijk bod beschikbaar is en het bieden toch opengehouden moet worden, kan men de vierde kleur gebruiken als een kunstmatig ‘wachtbod’. Het bod in de vierde kleur is dan een conventie (afspraak) en dient gealerteerd te worden. Het vraagt partner zijn hand nader te omschrijven.

Prijs: €9,50

Kaartenset workshop
Kaarten met harten 5 workshop